Gnostična maša – termini se določajo za vsak mesec posebej. Obstajajo interne in javne Gnostične maše . Za javne se je potrebno prej najaviti in stopiti v oseben stik preden lahko prisostvujemo maši. Prosim, da prej pišete na:  secretary@steleofrevealing.lodge.oto.si

Naša cerkev je Gnostična in Katoliška. Mi smo gnostiki ker priznavamo izvor gnostične kozmonologije (ki je ponazorjena z drevesom življenja in tridesetimi etiri Enoha) in njenega nauka o osebni dovršitvi / iluminaciji skozi Gnozo. Mi smo Katoliški, ker naš sistem ni elitizem in je odprt vsem z različnimi interesi prav tako, ker smo kot katoliška cerkev Rima v opoziciji nasproti starim eonskim gnosticizmom ker zastopamo da je Življenje in Rojstvo sveto ter Poroka sveti sakrament.
Mi se neizpodbitno ograjujemo od starih Gnostikov in smo povezani skozi tradicijo Vitezov Templjarjev, legendo o gralu, trubadurjih, skritih učenj alkimistov, hermetistov, kabalistov, magov, rožen križarjev, Masonov in Sufijev. Nikakor mi nismo gnostiki v smislu novih – gnostikov, ki poskušajo oživljati stare običaje in poskušajo vdihniti življenje posušenemu okostju Bardesanesa, Valentina in Manija. Naša gnoza je bila kaljena v 18. stoletju s poskusi, eksperimenti in dialogi in je ultimativno transmutirala v novo besedo TELEMA.
Mi smo Gnostiki po dediščini, skupnosti in elementih teorije in prakse, vendar smo odvrgli staro suženjsko hrepenenje po odrešitvi. Od kar več ne dojemamo inkarnacijo kot zapor duha v materiji, temveč kot materijo z duhom. In od takrat ko več ne zapiramo sebe v askezo in se obračamo od življenja v preziru do izkušnje kot skrunitev naše čistosti. Tako smo sedaj oboroženi z novim zakonom s katerim lahko hodimo po obličju zemlje in izvršujemo svojo voljo ter razsvetljujemo mrak sveta z združevanjem vseh možnosti življenja z čisto radostjo.

Gnostična veroizpoved

Verujem v enega skrivnostnega in neizrekljivega GOSPODA; in v eno Zvezdo v Družbi Zvezd, iz katere ognja smo ustvarjeni, in h kateri se bomo povrnili; in v enega Očeta Življenja, Skrivnost Skrivnosti v Njega ime CHAOS, edinega namestnika Sonca na Zemlji; in v en Zrak, hranitelja vsega kar diha. In verujem v eno Zemljo, Mater nas vseh, in v eno Maternico, v kateri so vsi ljudje spočeti in v kateri bodo počivali, Skrivnost Skrivnosti v Njeno ime BABALON. In verujem v Kačo in Leva, Skrivnost Skrivnosti v Njega ime BAPHOMET. In verujem v eno Gnostično Katoliško Cerkev Svetlobe, Življenja, Ljubezni in Svobode, katere Beseda Zakona je THELEMA. In verujem v skupnost Svetnikov. In v kolikor se hrana in pijača dnevno v nas spreminjata v duhovno snov, verujem v čudež Maše. In priznavam en Krst Modrosti s katerim dovršimo Čudež Inkarnacije. In priznavam moje življenje kot eno, individualno in večno, ki je bilo, je in bo prišlo. AUMGN. AUMGN. AUMGN.

Mysteries of the Gnostic Mass’ lahko kupite ali prenesete v pdf. formatu če kliknete na sliko.