1. Ta knjiga je bila narekovana v Kairu med poldnevom in prvo uro popoldneva v treh zaporednih dnevih, 8., 9. in 10. aprila 1904 e.v..
Avtor se je poimenoval Aiwass in zatrdil, da je minister Hoor-paar-kraat/a, to je, poslanec sil, ki vladajo naši zemlji, kakor bo razloženo kasneje.
Kako je lahko dokazal, da je resnično bitje, ki je bolj superiorno od kateregakoli ljudskega rodu ter tako upravičen govoriti avtoritarno? Očitno je moral pokazati VEDNOST in VEŠČINO, ki ju ni posedovalo še nobeno človeško bitje.
2. VEDNOST je pokazal predvsem z uporabo šifre ali kriptograma v določenih odlomkih, da bi izpostavil težje doumljiva dejstva, vključno z nekimi dogodki, ki naj bi se šele dogodila ter jih ni mogel noben človek predvideti; tako obstaja dokaz njegovega zatrjevanja v rokopisu samem in je neodvisen od katerekoli človeške priče.
Študij teh odlomkov nedvomno zahteva najodličnejšo človeško vednost, in potrebna so leta temeljite posvetitve. Mnogo tega moramo šele odkriti. A odkritega je že precej tega, kar upravičuje njegove trditve; najbolj skeptični duhovi so tako prisiljeni priznati njih verodostojnost.
To materijo je najbolje študirati pod vodstvom Učitelja Teriona, ki je po letih vztrajnega raziskovanja prispel do razsvetljenosti.
Po drugi strani pa je jezik večjega dela knjige čudovito preprost, jasen in krepak. Nihče ga ne more prebirati, ne da bi ob tem bil prizadet v samo srž svojega bitja.
3. Aiwassova VEŠČINA je očitna vsled vpliva njegovega Gospodarja in knjige na aktualno dogajanje; in zgodovina v celoti govori v prid njegovih trditev. O teh dejstvih lahko vsakdo presoja, a so razumljivejša s pomočjo Učitelja Teriona.
4. Popolno in natančno poročilo o okoliščinah, ki so pripeljala do narekovanja te knjige, vključno z reprodukcijo faksimila Rokopisa in esejem Učitelja Teriona, je objavljeno v reviji Enakonočje Bogov.

Dodaj odgovor